Warning: Undefined variable $tt_like_settings in /customers/8/5/8/johancarle.se/httpd.www/kairobloggen/wp-content/plugins/facebook-share-new/facebookshare.php on line 809 Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/8/5/8/johancarle.se/httpd.www/kairobloggen/wp-content/plugins/facebook-share-new/facebookshare.php on line 809 Hoppa till innehåll

På helgen äter jag inhemsk ost

Warning: Undefined variable $content in /customers/8/5/8/johancarle.se/httpd.www/kairobloggen/wp-content/plugins/facebook-share-new/facebookshare.php on line 636

2016-02-08 08.15.25

 

Lektion, Egyptisk arabiska för nybörjare
Tisdag, klockan 9.35
Lektionssal nummer 10
ILI (International Language Institute)
4 Sharia Mahmoud Azmi, Mit Akaba, Kairo, Egypten

 

LÄRAREN:
Okej, allihop. Nu är kursen snart slut. Dags för muntlig redovisning.
Johan, du får börja.
Berätta om dig själv, om vad du lärt dig på kursen, om vad du upplevt här i Egypten.

ELEV 1:
Ska jag börja?

LÄRAREN:
Du ska börja.

ELEV 1:
God dag allihop. Välkomna, trevligt att råkas.
Jag heter inte Mahmoud, jag heter Johan.
Idag är jag glad. Igår var jag ledsen.
Jag är inte från Egypten, jag är utlänning, svensk.
Men nu bor jag i Egypten, i Kairo, I Dokki. Tack Egypten, tack så mycket egyptiska folket. Gud vare med er!
Okej?
Vad är detta? Detta är en bok. Inte din bok, min bok. Boken är på bordet, under bordet, över bordet, bredvid pennan, mellan pennan och blocket, bakom vattnet, framför eleven, inuti klassrummet.
Okej?
Varje dag vaknar jag tidigt. Men på helgen vaknar jag inte tidigt.
Jag dricker kaffe klockan sju. Ungefär. Jag duschar klockan halv åtta. Exakt.
Sedan äter jag ett halvt kilo inhemska bananer och ett ägg. På helgen äter jag inte bananer. På helgen äter jag ost. Inhemsk ost.
Sedan går jag från mitt hus till skolan, jag åker tunnelbana, och taxi, varje dag. På helgen åker jag buss.
Jag bor i Kairo nu. Jag ser pyramider, jag går på restaurang, jag röker vattenpipa, jag äter koshari, jag går till supermarket, jag går till bar. I Kairo kallt. Och varmt. Sol. Varje dag. Många bil, katt, hund, gata, torg, affär, café.
Okej?
Nu åker jag taxi.
Jag vill åka till Dokki, finns taxameter, okej, bra, kör rakt fram, sväng vänster, kör över bron, kör in i rondellen, sväng andra till höger, fortsätt till slutet av gatan, sväng vänster vid kyrkan, kör rakt fram, kör förbi mosken, muséet, teatern, sjukhuset, stanna på hörnet, här blir bra, vad kostar det, finns det växel, okej, tack så mycket, hejdå.
Okej?
Nu telefon till restaurang.
Ring ring, hallå, är detta restaurang Sandwich King, okej, jag vill ha två sandwich falafel med ketchup, en hamburgare med senap, en stor vatten också, två cola, tack, det är bra så, mitt telefonnummer 0210-875407, jag bor på Sharia Haroon nummer 25, sjätte våningen, lägenhet nummer 602, tack så mycket, hejdå.
Okej?
Nu går jag till supermarket.
God dag, hur står det till, finns det ris, vad kostar osten, jag vill ha ett kilo inhemska bananer, ett paket smör, en flaska mjölk också, en burk sylt, sju inhemska bröd, en påse socker, tack, det är bra, vad blir notan, okej, växel, tack, hejdå.
Sedan åker jag hem. Varje dag går jag och lägger mig klockan tio på kvällen. Men på helgen, inte, nej.
På helgen går jag inte och lägger mig.
Okej, klart, tack, hejdå.

LÄRAREN:
Bra, mycket bra, perfekt, tack så mycket.

ELEV 1:
Tack, varsågod, trevligt att råkas.

Publicerat iArabiska för nybörjareKairoOkategoriserade

3 kommentarer

 1. Olle Olle

  Finns roligt? Okey. Tack så mycket.
  Jag skrattar. Jag tittar. Jag tittar roligt ut.
  Kommer nästa? Jag tycker nästa!

 2. Robert Robert

  Haha:)

  Mycket bra – perfekt!

 3. Wow, du kan ju prata om nästan allt nu! Allt som är viktigt i livet i alla fall. Som inhemska bananer. Och inhemsk ost. Och inhemska bröd. Frågan är bara varför de ska vara inhemska? Vad händer om de inte är inhemska? Jag är mycket nyfiken …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *